Cens de balls de gegants

Arran de la celebració del Congrés d’Imatgeria Festiva País Gegant, l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, ha iniciat un cens que per primera vegada recull la diversitat dels balls de gegants que hi ha a Catalunya.

El resultat ha estat un cens amb més de 450 balls de gegants, un fet ens demostra la gran vitalitat que té l’imaginari festiu de Catalunya. El ball és una peça clau pel nostre patrimoni festiu, que s’ha de valorar, mantenir i reivindicar ja que és el que dóna vida a les nostres figures i les dota de la rellevància i solemnitat que mereixen, fent-les dignes d’esdevenir representants de pobles i ciutats, festes i tradicions.


Per descarregar la documentació, accedeix amb el teu nom d’usuari.
Existing Users Log In
   

El cens en cap cas està tancat, ja que ha nascut amb la voluntat d’estar en constant actualització, ja sigui per corregir errors, completar-lo o afegir nous balls. Per aquest motiu ens encomanem a vosaltres per tal de completar aquesta tasca que farà que els nostres balls quedin ben catalogats per tal de protegir-los i dotar-los de la rellevància que mereixen.

A més a més, amb aquest cens també es vol esperonar a les colles que encara no en tenen un ball propi i ajudar-les a aconseguir aquesta fita.

A nivell pedagògic l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya posa a disposició de les colles associades el seu cos de monitors, per fer arribar el ball a totes les colles que ho desitgin, ja que no totes les més de 400 colles associades gaudeixen a dia d’avui d’un ball propi, tan sols 200 entitats en tenen. Encara queda molt camí per recórrer i cal treballar força en aquesta direcció.

També es vol posar sobre la taula l’esforç que implica tenir un ball amb coreografia que s’assaja i es treballa prèviament sobre el fet de ballar improvisadament. Gaudir d’un ball amb coreografia dota les nostres figures d’una rellevància més notable i ajuda a cohesionar les colles que el duen a terme, ja que la satisfacció que implica fer un ball estudiat dóna més sentit a la història de les nostres figures i augmenta la seva bellesa.

Us animem a col·laborar per continuar ampliant aquest cens. Podeu fer-nos arribar la informació i els vostres comentaris a través del correu info@paisgegant.cat.