Tot apunt per a la celebració de món gegant el Congrés i Trobada Internacional de Gegants i Imatgeria Festiva

L’esdeveniment compta amb un programa farcit d’actes d’allò més atractius amb la presència de gegants de renom catalans i estrangers.

 

Cada cop s’acosta més la data d’inici del Món Gegant, i de mica en mica anem desvetllant les sorpreses que podrem trobar a Reus del 12 al 15 d’octubre de 2017 durant la celebració d’aquest certamen internacional, que farà que durant aquests dies Catalunya es converteixi en la capital del món geganter.

A més a més de l’activitat de les ponències més teòrica de dijous 12 a dissabte 14, també hi haurà activitat gegantera, una part pràctica on d’una banda podrem gaudir d’una trobada de gegants, amb figures arribades d’arreu del món, i d’altra, una trobada nacional que representaran Catalunya davant els ulls dels nostres convidats internacionals, dues trobades que es fondran en una mateixa diumenge i que ens permetran veure un fet que costa molt veure, per motius geogràfics, gegants d’arreu units en una plaça i carrers amb figures gegantines del món.

Comença l’activitat dissabte 14 a les deu del matí a la plaça de la Llibertat, amb el muntatge i plantada de gegants internacionals i estatals convidats, la Mulassa, els Gegants de Reus i els Gegants de l’ACGC. A partir de les dotze del migdia, des de la plaça de la Llibertat i fins a la plaça del Mercadal, cercavila de les colles participants. A la una del migdia, a la plaça del Mercadal, es presentarà el nou vestit de la Vitxeta, amb motiu de Reus, Capital de la Cultura Catalana 2017, amb col·laboració de “El Barato”. A continuació l’Ajuntament reusenc rebrà les colles participants en el consistori.

A la trobada de dissabte hi participaran: les colles internacionals de León (Nicaragua / La Puebla de Híjar), Lier (Bèlgica), Geraardsbergen (Bèlgica), Maastricht (Holanda), Perpinyà (França), les colles estatals de Maó, Tudela, Xàtiva i les colles amfitriones de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i la Mulassa i els Gegants de Reus.

Dissabte, a les sis de la tarda, des de la plaça del Mercadal, de nou, cercavila dels gegants participants, amb inici i final a la plaça del Mercadal. En arribar, a dos quarts de vuit del vespre hi haurà una mostra de balls de gegants.

A les onze de la nit, a la mateixa plaça, hi haurà concert amb la Banda de la Festa Major que tocarà versions de les músiques del seguici festiu de la ciutat, arranjades per a formació de rock i instruments tradicionals.

Diumenge 15 d’octubre el congrés posarà punt final, amb una gran trobada de gegants internacionals, estatals i catalans. A partir de les nou del matí a la plaça de la llibertat es farà la plantada i a les onze hi haurà la cercavila amb els gegants participants amb inici a la plaça de la Llibertat. A la una del migdia arribaran els gegants de nou a la plaça de la Llibertat i hi tindran lloc els balls finals i parlaments que acomiadaran el Món Gegant, amb 4 dies intensos d’activitat gegantera.

A la trobada de diumenge hi participaran: les colles internacionals de León (Nicaragua / La Puebla de Híjar), Lier (Bèlgica), Geraardsbergen (Bèlgica), Maastricht (Holanda), Perpinyà (Catalunya Nord), les colles estatals de Maó, Tudela, Xàtiva, les colles catalanes de Amer, Arboç, Barcelona ciutat, Barcelona Pi, Cardona barri Major, Castellterçol, Matadepera, Montblanc, Montbrió carrer d’Avall, Montbrió carrer de la Closa, Riudoms – Cavall dels Nebot, Tarragona negritos, Tarragona Cós del Bou, Vic, Tivissa barri d’Avall, Vilanova i la Geltrú, i les colles amfitriones de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i la Mulassa i els Gegants de Reus.

Paral·lelament, també podreu visitar l’exposició “Gegants al món” al vestíbul de la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia, així com podreu gaudir de l’audiovisual “El fet geganter, patrimoni cultural mundial” al Castell del Cambrer.

Recordeu que per assistir a les ponències heu d’estar inscrits a la pàgina web www.mongegant.cat, on trobareu tota la informació del congrés.

Cap comentari

Deixa un comentari