Badalona, 22 d’octubre: balls de gegants i de l’àliga

Badalona serà la seu de la propera sessió del Congrés d’Imatgeria Festiva País Gegant el pròxim 22 d’octubre. La sessió, que porta per títol Quan els peus els donen vida. Balls de gegants i balls de l’àliga abordarà la dansa de gegants i àligues i com els seus balladors i músics donen vida a les grans figures.

La ciutat badalonina serà una amfitriona excel·lent, ja compta amb una gran tradició de ball, amb arrels d’esbart, que fa que les seves figures ballin solemnement amb una gran delicadesa.

El ball és sens dubte, una de les parts essencials de les nostres figures, el que els dóna vida i ànima: “Les figures desfilant pel carrer tenen vida pròpia, però ballant tenen ànima”.

País Gegant, vol posar sobre la taula tot el que envolta el ball de gegants i l’àliga: L’evolució i el procés que han seguit els balls de l’imaginari festiu, l’elaboració de coreografies, les melodies per fer ballar els gegants, el ball solemne de l’àliga, les tipologies i pràctiques de balls de que existeixen. La sessió, també servirà per estudiar en profunditat en quin moment es troben les danses i músiques de l’imatgeria festiva i per mostrar la gran riquesa i esforç que comporta gaudir d’una dansa pròpia.

A més a més, arran de la celebració del congrés, s’està elaborant un cens de balls de gegants que ja ha arribat a recollir més de 300 balls d’uns 90 municipis. Aquest recull ens demostra la gran vitalitat que té l’imaginari festiu de Catalunya. Un patrimoni que s’ha de valorar, mantenir i reivindicar ja que és el que dóna vida a les nostres figures i les dota de la rellevància i solemnitat que es mereixen, fent-les dignes d’esdevenir representants de pobles i ciutats, festes i tradicions. Es pot fer arribar informació de balls de gegants a través del següent enllaç on trobareu els formularis per introduir les dades:

Cens de balls de gegants

A continuació us detallem el programa de la sessió:

programes

Recordeu realitzar la vostra inscripció per poder assistir al Congrés

inscripcions

Cap comentari

Deixa un comentari