Berga, 29 i 30 de novembre: tradició, comunicació i tecnologia

El proper cap de setmana del 29 i 30 de novembre, Berga acollirà la primera sessió general de País Gegant, el Congrés Nacional de Gegants i Imatgeria Festiva, en dues jornades organitzades de manera conjunta per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, el Patronat Municipal de la Patum i l’Ajuntament de Berga.

cartell-bergaLa capital del Berguedà, seu dels únics gegants catalans declarats patrimoni immaterial de la humanitat (juntament amb la resta de comparses que conformen la festa de la Patum), agafa d’aquesta manera el relleu de les ciutats d’Olot i Solsona, que van acollir les dues primeres sessions, dedicades a constructors i a cases de la festa, respectivament.

En aquesta ocasió, i sota el títol de Tradició, comunicació i tecnologia, durant tot el cap de setmana es presentaran al Pavelló de Suècia de Berga un seguit de ponències dedicades a àmbits i aspectes generals que afecten el món dels gegants en l’actualitat: el paper dels elements tradicionals en el món actual, la relació i la influència de les festes amb imatgeria amb els mitjans, les necessitats i les mancances del patrimoni i dels seus portadors en el context social actual… la ciutat de la Patum, per tant, esdevé el marc ideal per debatre sobre el futur del món dels gegants i la imatgeria i sobre el lloc que han d’ocupar.

Trobareu tota la informació, el programa detallat:

programes

L’assistència a les sessions i les ponències és gratuïta, lliure i oberta a qualsevol persona que hi estigui interessada. De totes maneres, cal registrar-se al lloc web per poder-hi participar.

inscripcions

Aquesta és la darrera sessió de País Gegant programada per a aquest 2014, amb la previsió de continuar amb noves sessions temàtiques que es duran a terme arreu del territori durant tot l’any 2015.

Cap comentari

Deixa un comentari