Debats dins la sessió de patrimoni al CaixaForum de Barcelona

El passat diumenge 27 de Novembre es va celebrar la 6a sessió de Congrés País Gegant. En aquesta ocasió la jornada es va dur a terme en les magnífiques instal·lacions de CaixaForum , sota el títol de Gegants, patrimoni i Festa

SAMSUNG CAMERA PICTURESPer començar la Jornada ens donaren la benvinguda en nom d’Obra Social La Caixa el senyor Hernan Crespo,responsable de patrimoni arquitectònic, que va adreçar unes paraules al públic assistent, cedint la paraula al senyor Amador Codina President de L’ACGC, qui va fer una introducció de la jornada tot fent un repàs de totes les anteriors jornades de congrés que s’han fet fins ara, destacant un bon nombre de coses positives, que a propòsit d’aquestes jornades s’han fet realitat.

Cal dir que en aquesta sessió, farcida de ponències que els diferents ponents van anar desgranant durant tota la jornada, també hi va haver lloc per un intens debat en els diferents torns de preguntes que es van donar després de les ponències.

Com ja s’ha pogut veure al programa les ponències han estat moltes i molt variades anant des de com protegir el patrimoni immaterial, com els geganters podem prevenir les lesions anatòmiques i l’impacte econòmic i social del patrimoni i de la festa. També es va fer una revisió al projecte educatiu de Gegants a l’Escola, que aquest any 2016 per fi va poder sortir a la llum, les diferents experiències formatives a nivell de construcció i restauració, sense oblidar-nos de la figura del Drac entre el mite i la festa, per acabar il•lustrant-nos com cercar les fonts documentals per poder fer una bona investigació, i un llarg etcètera.

Tota aquesta gran quantitat de material ficat sobre la taula en una sola jornada van donar per molt, fent que el públic assistent, que en aquesta ocasió va ser força nombrós, gaudís d’una manera molt especial i enriquidora de totes les aportacions de les diferents ponències.

Cap comentari

Deixa un comentari