Gegants, patrimoni i festa. Ponents de Barcelona

Arriba la Sisena sessió del País Gegant, el proper diumenge 27 de novembre de 2016 al CaixaForum, Centre Social i Cultural de l’Obra Social “La Caixa” a Barcelona i ja tenim confirmats tots els ponents que hi participaran amb un programa farcit de ponències interessants.

La sessió començarà a les 10.15 amb la ponència: Barcelona, els elements festius de propietat municipal. Els Gegants i Caps grossos de la Ciutat. Síntesi d’una recerca, a càrrec d’Amadeu Carbó que obrirà la sessió. Després, a les 11.45, Albert Rumbo explicarà els elements festius, una tradició patrimonial al servei de l’oci modern. Una mica més tard, a les 12.30, Oriol Cendra parlarà de la dimensió social i econòmica del patrimoni i la festa. I ja al migdia, a les 13.15, Carles Freixes ens exposarà les d’identitats complexes, com protegir el patrimoni immaterial.

Després de dinar, a les 16.30, és el torn dels projectes educatius relacionats amb els gegants i el patrimoni festiu, primer serà el torn del projecte educatiu “Gegants a l’Escola” a càrrec de Marcel Pallejà, i després, Judith Camps farà una ponència sobre la construcció i restauració d’imatgeria a les universitats. A les 17.30 Meritxell Royela farà una ponència molt interessant pels geganters i geganteres que explicarà com podem prevenir lesions anatòmiques. I per acabar la jornada a les 18.30 Jan Grau ens oferirà una ponència dedicada al drac, entre el mite i la festa i Daniel Vilarrubias posarà punt final a la sessió amb una ponència sobre les fonts documentals per a la investigació.

logo_pdf_lg Ponents sessió Barcelona “Gegants, patrimoni i festa”

A més a més, gràcies a la Fundació La Caixa, podreu gaudir gratuïtament de tres exposicions molt interessants que s’exposen aquests dies al CaixaForum.

La primera “un Thysen mai vist” mostra per primera vegada un conjunt d’obres Mestres del Museu Thyssen mai vistes a Barcelona. La segona “Bàlsam i fuga” mostra la creació artística a la institució penitenciària. I la darrera exposició, “Terra de Somnis” que exposa fotografies de gran format realitzades per la fotògrafa Cristina García Rodero, que ha volgut donar veu a les dones de les comunitats d’Anantapur (Índia) i posar en relleu el poder de transformació de les comunitats on viuen.

http://agenda.obrasocial.lacaixa.es

Us recordem que heu de formalitzar la vostra inscripció de la sessió per tal de facilitar la logística i acreditació, indicant assistència a les sessions del matí, tarda, així com si voleu visitar les tres exposicions abans esmentades.

Recordeu realitzar la vostra inscripció per poder assistir al Congrés

inscripcions

Us hi esperem!

Cap comentari

Deixa un comentari