L’exposició “Gegants al món” i l’audiovisual “El fet geganter, patrimoni cultural mundial” mostraran als seus visitants els gegants arreu del nostre planeta

Aquestes activitats es sumen a les ponències i trobades de gegants i completen l’agenda gegantera de Reus aquest cap de setmana.


Paral·lelament als actes del Congrés Internacional d’imatgeria Festiva, també podreu visitar l’exposició “Gegants al món” al vestíbul de la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia (raval de Robuster, 34). Del 12 al 27 d’octubre, de 9 a 13 h i de 15 a 18 h.

Aquesta exposició vol que els seus visitants facin la volta al món a través dels gegants de tot el planeta. A través dels seus plafons explicatius i amb fotografies podreu descobrir la història gegantina que amaguen els gegants d’arreu i gaudir de les diferents tipologies que existeixen, alguns ben diferents dels catalans. Una mostra cultural que posa de relleu com en totes les cultures hi ha la necessitat de tenir figures agegantades en  les seves festes i tradicions, però amb diferents visions i contrast entre cultures. Totes però amb un denominador comú, l’estima màgica cap als gegants. Ha estat comissariada per Antoni Serés i dissenyada per Marc Torrecillas.

I a més a més, també podreu gaudir de l’audiovisual “El fet geganter, patrimoni cultural mundial” al Castell del Cambrer (plaça de Castell, 3). Divendres 13, de 18 a 20,30 h i dissabte 14, de 10,30 a 13 h i de 18 a 20.30 h. Aquest audiovisual ha estat elaborat curosament per Adrià Serrat, de l’Arxiu Geganter Terra Nostra, un arxiu que es dedica a catalogar els gegants d’arreu i que ens mostrà l’ imatgeria des d’un altre punt de vista.

Cap comentari

Deixa un comentari